آموزش تبدیل مینی فرز به دستگاه پولیش با دو روش ساده
دنیای ابزار، پر از ترفندهای هوشمندانه است که میتواند زندگی حرفهای و شخصیمان را آسانتر کند. یکی از این ترفندها، تبدیل مینی فرز به پولیش است. شاید برایتان عجیب به نظر برسد، اما با کمی خلاقیت و استفاده از ابزار مناسب، میتوانید از مینی فرزی که در کارگاه یا منزل دارید، یک دستگاه پولیش بسازید. البته توجه داشته باشید که همیشه پیشنهاد میشود از ابزار مخصوص همان کار استفاده کنید و قطعا برای پولیش کاری هم هیچ دستگاهی جای پولیشر را نخواهد گرفت. اما در این مقاله از ابزارمهر بررسی میکنیم که آیا میشود از مینی فرز به عنوان پولیشر استفاده کرد؟
پولیش کردن با مینی سنگ فرز کار درستی است؟
برای تبدیل دستگاه فرز به پولیش چه باید کرد؟
پس در ادامه همراه ما باشید.
آیا میتوان از مینی فرز به عنوان دستگاه پولیش استفاده کرد؟
به طور کلی مینی فرز و پولیشر دو دستگاه متفاوت هستند که هر کدام برای کار تخصصی خود طراحی شده اند. مینی فرزها برای برش، ساب یا سنباده متریال و موادی مثل فلز، سنگ و… کاربرد دارد. این دستگاهها معمولا دارای وزن سبک، سرعت چرخش بالا، صفحه برش با قطر کمتر و گشتاور نسبتا کم و متوسطی هستند.
در مقابل دستگاه پولیش برای پرداخت، پوست سابی، جلا دهی و براق کردن سطوح مختلف به کار میرود و مخصوص این عملیات طراحی شده است. پولیشرها وزن سنگین تری دارند، دارای سرعت چرخش کم، سایز صفحه و پد با قطر بزرگتر و البته گشتاور بالاتری نسبت به مینی فرزها هستند. با وجود این تفاوتها، به طور کلی باید گفت که تبدیل کردن دستگاه مینی فرز به پولیش عملی است.
روش های تبدیل مینی فرز به دستگاه پولیش
با توجه به بررسیهای انجام شده در بخش قبل، متوجه تفاوتهای این دو دستگاه با هم شدیم. اگر با وجود مشکلات و تفاوتهای ذکر شده قصد انجام اینکار را دارید در ادامه 2 روش بسیار ساده برای تبدیل مینی سنگ فرز به دستگاه پولیش را بررسی میکنیم تا به راحتی اینکار را انجام دهید:
روش اول: نصب مستقیم صفحه پولیش
به ظاهر راحت ترین راه، بستن مستقیم یک پد و صفحه پولیش روی شفت مینی فرز با کمک مهره زیر و روی آن است که البته این کار معمولا با مشکلاتی روبرو خواهد شد. از آنجا که صفحات مختلف پولیش کاری به طور اختصاصی برای دستگاه پولیش استانداردسازی و ساخته میشوند؛ نصب مستقیم یک صفحه پوست ساب روی مینی فرز چندان آسان نخواهد بود. ضمن اینکه استفاده از این روش، خطرات و ریسک را بالاتر برده و راندمان پولیش کاری به مراتب کم میکند.
روش دوم: استفاده از مبدل پولیش
برای پولیش کردن سطوح مختلف باید از صفحه سنباده، پد و صفحه پوست بره مخصوص استفاده کنید که روی یک پد نصب میشوند. بنابراین برای انجام این کار ابتدا باید بر روی دستگاه یک مبدل پد گیر نصب کنید. این مبدلها از جنس پلاستیک ساخته شده و به شکلی طراحی شدهاند که دارای یک سوراخ رزوه دار بوده و روی شفت مینی سنگ بسته میشوند. بعد از بستن آنها آن میتوانید انواع صفحه گیلانس، صفحه نمدی، پوستی و… را روی قسمت پد گیر آن نصب کنید.
همانطور که گفتیم ممکن است قطر شفت شما 14 میلی متر نباشد و پد پولیش در آن لق بزند. در نتیجه برای استفاده از پد پولیش باید قبل از نصب مبدل پولیش کاری یا صفحات آن، ابتدا از تبدیل M14 به سایز کوچکتر یعنی با رزوه داخلی شفت 10 یا 12 میلی متری استفاده کنید. همین تغییر جزیی هم تاثیر منفی روی پولیش کاری با مینی فرز خواهد گذاشت.
آیا تبدیل مینی فرز به دستگاه پولیش کار درستی است؟
با توجه به بررسیهای انجام شده و نکات اشاره شده، تبدیل مینی فرز به پولیش شدنی است ولی ریسکهای زیادی را در پی دارد.
- کنترل کم و نامطلوب
- سرعت بالای چرخش
- خطر آسیب به دستگاه یا کاربر
- قطر شفتهای متفاوت
- نیاز به استفاده از مبدل ها
- امکان عدم پولیش کاری رضایت بخش
- و…
همگی از مشکلات و دردسرهای تبدیل مینی فرز به پولیشر هستند که در این مقاله به آنها پرداختیم. به طور کلی و در نهایت پیشنهاد میشود که برای پولیش کردن از خود دستگاه پولیشر استفاده کنید، ولی در صورتی که به هر دلیلی قصد استفاده از مینی فرز برای این کار را دارید، حتما نکات ایمنی و فنی گفته شده را رعایت کنید و با احتیاط کار کنید. توجه کنید که از مینی فرز برای پولیش هر سطحی استفاده نکنید. پولیش چوب و بدنه خودرو با مینی فرز به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.
شما میتوانید برای خرید مینی فرز دیمر دار و یا خرید دستگاه پولیش در انواع مختلف به فروشگاه آنلاین ابزارمهر مراجعه کنید. تمامی محصولات ایرانی و خارجی با گارانتی رسمی و ضمانت اصالت کالا به صورت اورجینال در اسرع وقت در اختیار شما قرار میگیرند.